Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, erişte, keşli

Cevizli Keşli Erişte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Keşli Erişte





Malzemeler :


1 kg erişte makarna


200 gr keş


250 gr tereyağı


100 gr ceviz


300 gr süzme yoğurt



Hazırlanışı:


3 lt kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk haşlanması için bekletilir Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür


Tavaya tereyağı konulur ve eritilir İçine keş ilave edilip, keş pembeleşinceye kadar kavrulur Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir


Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır Üzerine ceviz dökülür


Yanına süzme yoğurt da konulup, servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.