Bezelyeli Tavuklu Şehir Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Tavuklu Şehir PilavıMALZEMELER 3 adet tavuk göğüs eti 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 3 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı badem 1 yemek kaşığı safran 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin 2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın![]() alıntı |
|
|
|