![]() |
Bezelyeli Tavuklu Şehir Pilavı
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 3 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı badem 1 yemek kaşığı safran 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun. Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın. Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. 2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün. Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun. Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.