Renkli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli PilavRenkli Pilav Tarifi - Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Renkli Pilav Malzemeleri 4 kişilik Malzemesi 2 su bardağı pirinç 150 gr börülce 3 çorba kaşığı margarin 1 küçük konserve mısır 4 su bardağı su Yarım limon suyu Tuz Pirinci ayıklayıp yıkayın Derin bir kaba alıp limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Yarım saat bekletin![]() Börülceleri ayıklayıp yıkayın Küçük küçük doğrayın Tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp süzün![]() Pirinci bol su ile yıkayıp süzün Margarini tencerede eritip pirinci ekleyerek kavurun Börülce ve mısırı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın![]() Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Pilavın üzerini kağıtla örtüp kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin Şekilli bir kalıba alıp servis tabağına ters çevirin Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|