![]() |
Renkli Pilav
Renkli Pilav Tarifi - Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Renkli Pilav Malzemeleri
4 kişilik Malzemesi 2 su bardağı pirinç 150 gr börülce 3 çorba kaşığı margarin 1 küçük konserve mısır 4 su bardağı su Yarım limon suyu Tuz Pirinci ayıklayıp yıkayın. Derin bir kaba alıp limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yarım saat bekletin. Börülceleri ayıklayıp yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Tencereye alıp 1 bardak su ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci bol su ile yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyerek kavurun. Börülce ve mısırı ilave edip 5-6 dakika daha kavurun. 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın üzerini kağıtla örtüp kapağını kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin. Şekilli bir kalıba alıp servis tabağına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.