Aspurlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aspurlu PilavAspurlu Pilav Tarifi - Aspurlu Pilav Nasıl Yapılır - Aspurlu Pilav Malzemeleri Aspurlu Pilav MALZEMELER Soğan 4 orta boy 300 gr Kıyma (iri çekilmiş) 1 su bardağı 175 gr Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr Havuç 5 küçük boy 265 gr Pirinç 2 su bardağı 360 gr Tuz 2 tatlı kaşığı 15 gr Aspur (Haspir) 1 tatlı kaşığı 0,4 gr Su (sıcak) 4 su bardağı 800 gr YAPILIŞ TARİFİ Soğanı soy, iri iri doğra, kıyma ve yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişir ![]() Havuçları yıka, kazı, kibrit çöpü şeklinde doğra, kıyma karışımına ekle, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat Pirinci yıka, süz karışıma ilave et, bir kaç kez çevir Tuz, aspur ve suyu kat, karıştır Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir![]() |
|
|
|