![]() |
Aspurlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aspurlu PilavAspurlu Pilav Tarifi - Aspurlu Pilav Nasıl Yapılır - Aspurlu Pilav Malzemeleri Aspurlu Pilav MALZEMELER Soğan 4 orta boy 300 gr Kıyma (iri çekilmiş) 1 su bardağı 175 gr Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr Havuç 5 küçük boy 265 gr Pirinç 2 su bardağı 360 gr Tuz 2 tatlı kaşığı 15 gr Aspur (Haspir) 1 tatlı kaşığı 0,4 gr Su (sıcak) 4 su bardağı 800 gr YAPILIŞ TARİFİ Soğanı soy, iri iri doğra, kıyma ve yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişir ![]() Havuçları yıka, kazı, kibrit çöpü şeklinde doğra, kıyma karışımına ekle, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|