![]() |
Aspurlu Pilav
Aspurlu Pilav Tarifi - Aspurlu Pilav Nasıl Yapılır - Aspurlu Pilav Malzemeleri
Aspurlu Pilav MALZEMELER Soğan 4 orta boy 300 gr Kıyma (iri çekilmiş) 1 su bardağı 175 gr Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr Havuç 5 küçük boy 265 gr Pirinç 2 su bardağı 360 gr Tuz 2 tatlı kaşığı 15 gr Aspur (Haspir) 1 tatlı kaşığı 0,4 gr Su (sıcak) 4 su bardağı 800 gr YAPILIŞ TARİFİ Soğanı soy, iri iri doğra, kıyma ve yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişir. Havuçları yıka, kazı, kibrit çöpü şeklinde doğra, kıyma karışımına ekle, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika yumuşat. Pirinci yıka, süz karışıma ilave et, bir kaç kez çevir. Tuz, aspur ve suyu kat, karıştır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.