Bademli Kestaneli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kestaneli PilavBademli Kestaneli Pilav Tarifi - Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Kestaneli Pilav Malzemeleri Bademli Kestaneli Pilav 1 su bardağı baldo pirinç 7- yemek kaşığı zeytinyağı 50 gr tereyağı 1 adet soğan 500 gr kestane 4 çu bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tarçın tuz ve karabiber Üteri için: 100 gr badem 1 yemek kaşığı zeytinyağı Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp yıkayın ![]() Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun Kestanelerin bütün olarak çıkmasına gayret gösterin![]() Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun ![]() Tereyağını ilave ederek eritin Üzerine pirinci ekleyin ve kavurun![]() Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() Pilavınızı kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika kadar pişirin![]() Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|