ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bademli Kestaneli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188171)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:13 AM

Bademli Kestaneli Pilav
 
Bademli Kestaneli Pilav Tarifi - Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Kestaneli Pilav Malzemeleri

Bademli Kestaneli Pilav


1 su bardağı baldo pirinç

7- yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr tereyağı

1 adet soğan

500 gr kestane

4 çu bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

tuz ve karabiber

Üteri için:

100 gr badem

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp yıkayın.

Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kestanelerin bütün olarak çıkmasına gayret gösterin.

Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun.

Tereyağını ilave ederek eritin. Üzerine pirinci ekleyin ve kavurun.

Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Pilavınızı kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5 dakika kadar pişirin.

Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Pilavın üzerine serpiştirerek sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.