Perde Pilavi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Perde Pilavimalzemeler: iç malzemesi 4 adet tavuk göğsü 1kg pirinç 300g badem 100g dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor) hamurun malzemesi: 3 yumurta 5 yemek kaşığı yoğurt 125g margarin 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ 1 paket kabartma tozu tuz aldığı kadar un hamurun hazırlanması: 1 bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin içinin hazırlanması: 1 pilavı diri olacak şekilde pişirin tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun sonra yağda kızartın 2 büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur karıştırılarak güzelce harman edilir 3 önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir pilav karışımı içine doldurulur ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır 1 saat 200C fırında pişirilir ters çevrilerek servis yapılır |
|