Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
perde, pilavi

Perde Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perde Pilavi



malzemeler:



iç malzemesi

4 adet tavuk göğsü

1kg pirinç

300g badem

100g dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)

hamurun malzemesi:

3 yumurta

5 yemek kaşığı yoğurt

125g margarin

1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

tuz

aldığı kadar un


hamurun hazırlanması:


1 bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin


içinin hazırlanması:


1 pilavı diri olacak şekilde pişirin tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun sonra yağda kızartın


2 büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur karıştırılarak güzelce harman edilir


3 önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir pilav karışımı içine doldurulur ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır 1 saat 200C fırında pişirilir ters çevrilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.