ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Perde Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188152)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:16 AM

Perde Pilavi
 
malzemeler:



iç malzemesi

4 adet tavuk göğsü

1kg pirinç

300g badem

100g dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)

hamurun malzemesi:

3 yumurta

5 yemek kaşığı yoğurt

125g margarin

1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

tuz

aldığı kadar un


hamurun hazırlanması:


1. bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.


içinin hazırlanması:


1. pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın.


2. büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir.


3. önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.