Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi 4 - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı bulgur 2 adet patlıcan 1 adet limon kabuğu rendesi 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Çeyrek demet fesleğen Çeyrek demet dereotu 1 yemek kasığı pul biber 4 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcanın soymadan, 1 santimetreküp büyüklüğünde doğrayınız Orta boy bir tavanın içerisine 1 su bardağı sıvı yağ koyup kızdırın Kestiğiniz patlıcanları kızgın yağa atıp kızartın Bir servis tabağının içerisine kağıt havlu koyup kızaran patlıcanları bir kevgir yardımıyla yağı süzülmesi için üzerine çıkarın 2 adet kuru soğanı önce ortadan ikiye küçük küçük kesin Başka bir orta boy tavanın içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, kızdırın Sonra içine ince ince doğranmış soğanları atıp altın sarısı rengi alana kadar kavurun Çeyrek demet fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın 1 limonun kabuğunu rendeleyin 2 su bardağı bulguru, tel süzgecin içerisinde soğuk suyla yıkayın Kavrulan soğanların içerisine bulguru ekleyip yaklaşık 4-5 dakika pişmeye bırakın Bulgurlar kavrulduktan sonra içine sırasıyla 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bir adet rendelenmiş limon kabuğunu koyup karıştırın Üzerine patlıcanları ve 4 su bardağı kaynar suyu ilave edip kaynamaya bırakın Pilav suyunu çektikten sonra üzerine ince ince doğranmış fesleğen ve dereotunu ekleyerek servis yapın |
|