![]() |
Patlıcanlı Bulgur Pilavı 4
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi 4 - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı bulgur 2 adet patlıcan 1 adet limon kabuğu rendesi 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Çeyrek demet fesleğen Çeyrek demet dereotu 1 yemek kasığı pul biber 4 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcanın soymadan, 1 santimetreküp büyüklüğünde doğrayınız. Orta boy bir tavanın içerisine 1 su bardağı sıvı yağ koyup kızdırın. Kestiğiniz patlıcanları kızgın yağa atıp kızartın. Bir servis tabağının içerisine kağıt havlu koyup kızaran patlıcanları bir kevgir yardımıyla yağı süzülmesi için üzerine çıkarın. 2 adet kuru soğanı önce ortadan ikiye küçük küçük kesin. Başka bir orta boy tavanın içerisine 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, kızdırın. Sonra içine ince ince doğranmış soğanları atıp altın sarısı rengi alana kadar kavurun. Çeyrek demet fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın. 1 limonun kabuğunu rendeleyin. 2 su bardağı bulguru, tel süzgecin içerisinde soğuk suyla yıkayın. Kavrulan soğanların içerisine bulguru ekleyip yaklaşık 4-5 dakika pişmeye bırakın. Bulgurlar kavrulduktan sonra içine sırasıyla 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bir adet rendelenmiş limon kabuğunu koyup karıştırın. Üzerine patlıcanları ve 4 su bardağı kaynar suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine ince ince doğranmış fesleğen ve dereotunu ekleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.