Mercimekli Bulgur Pilavı 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur Pilavı 2Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri 2 Bardak Bulgur 1 Soğan 1 çay bardağı Yeşil Mercimek 4 Bardak su (et yada tavuk suyu) 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, Kara Biber Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlayın Siyah suyunu döküp, bekletin![]() Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavurun Dört bardak suyu ya da etsuyunu ekleyip kaynatın Kaynamakta olan suyamercimeği ve bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin On, onbeş dakikademlendikten sonra karıştırıp servis yapın
|
|
|
|