Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav

İç Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Pilav










Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç,
- 5 çorba kaşığı tereyağ,
- 2 adet soğan,
- 200 gr dana bonfile (veya 4 parça ciger) (tamamen etsizde olabilir)
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü,
- 1/2 demet dereotu,
- Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar


Yapılışı:

Pirinci tuzlu kaynar suda bekletin Yağı tencerede eritin Küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun Bonfileleri küçük küp şeklinde doğrayın Tencereye atıp, soteleyin Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ekleyip, yıkadığınız pirinci katın Pirincin üzerine kaynar su ekleyip, kapağını kapatın Orta ısılı ateşte pilavı pişirin Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip, kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.