![]() |
İç Pilav
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç, - 5 çorba kaşığı tereyağ, - 2 adet soğan, - 200 gr. dana bonfile (veya 4 parça ciger) (tamamen etsizde olabilir) - 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, - 2 çorba kaşığı kuş üzümü, - 1/2 demet dereotu, - Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar. Yapılışı: Pirinci tuzlu kaynar suda bekletin. Yağı tencerede eritin. Küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun. Bonfileleri küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye atıp, soteleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ekleyip, yıkadığınız pirinci katın. Pirincin üzerine kaynar su ekleyip, kapağını kapatın. Orta ısılı ateşte pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip, kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.