Mengen Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mengen Pilavı![]() Malzemeler: 2 su b pirinç 200 gr kuzu eti 1 soğan 1 kase mantar 3 domates 1 su b ceviz 1 çorba k tereyağı tuz, karabiber dere otu sıvıyağ su Hazırlanışı: Tencereye 200 gr eti alın Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin Küp kesilmiş domatesi ekleyin Sıcak su ilave edip pişirin![]() Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin![]() |
|
|
|