Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaşarpeynirli, pilav, soslu

Kaşarpeynirli, Soslu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarpeynirli, Soslu Pilav



Gereçler:


2 bardak et suyu veya tavuk suyu

2 bardak pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Sosu; 250 dana kıyma

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı konserve veya haşlanmış taze bezelye

1kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)

Tuz- karabiber



Yapılışı:


1 Yukarıdaki ölçülerle sade pilav hazırlayın


2 Kıyılmış soğanı, kıymayı ve yağı bir kapta karıştırarak kavurun Salça katıp 2-3 dk daha kavurun Haşlanmış bezelyeyle yeterince tuz koyup ateşten indirin


3 Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine de kıymalı sosu, döküp kaşarpeynirini serperek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.