Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baş, etli, pilav

Baş Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baş Etli Pilav



Gereçler:


2 bardak pirinç

1 koyun başı

1 soğan 1 havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1 Koyun başını temizleyip yıkayın Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun Biraz tuz atın Kaynamaya başlarken köpüğünü alın Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin


2 4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun Ayıkladığınız başın etlerini içine atın Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin 30 dk demlendirin


3 Pilavı servis tabağına boşaltın Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.