ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Baş Etli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188001)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Baş Etli Pilav
 
Gereçler:


2 bardak pirinç

1 koyun başı

1 soğan 1 havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz-karabiber



Yapılışı:


1. Koyun başını temizleyip yıkayın. Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Biraz tuz atın. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.


2. 4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun. Ayıkladığınız başın etlerini içine atın. Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin. 30 dk demlendirin.


3. Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.