![]() |
Baş Etli Pilav
Gereçler:
2 bardak pirinç 1 koyun başı 1 soğan 1 havuç 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Koyun başını temizleyip yıkayın. Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Biraz tuz atın. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. 2. 4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun. Ayıkladığınız başın etlerini içine atın. Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin. 30 dk demlendirin. 3. Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.