Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düğü, pilavı, tokat

Düğü Pilavı - Tokat

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğü Pilavı - Tokat



Düğü Pilavı - Tokat





Malzemeler:


2 Su bardağı yarma düğüsü

250 gram pastırma

1 kase kuru bakla

1 adet kuru soğan

2 adet yeşilbiber

2 adet domates

1 adet patates

3 kaşık tereyağı

1 demet dereotu

1 çorba kaşığı domates salçası

1 avuç kurutulmuş reyhan

Sıcak su

Tuz


Yapılışı:

1 kase kuru bakla, bir gece önceden suya bırakılır 1 gündür suda bekletilen baklaların suyu süzülüp temiz su konarak orta boy tencerede yüksek ocak ateşte yumuşayana kadar kaynatılır Bir kâseye 1 adet büyük boy kuru soğan temizlenerek küp küp doğranır 2 adet yeşilbiber ve 2 adet domates yıkanarak biberler ince ince doğranır Domatesler kabukları soyulmadan küçük küpler halinde doğranır 1 adet patates önce temizlenir ardından soyulup küpler halinde doğranır Orta boy teflon tencerede (çelik tencere de olabilir) 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir Ardından doğranmış soğanlar eklenerek kızan yağ ile birilikte kavrulur Hemen ardından 2 adet doğranmış yeşilbiberler de eklenerek harmanlanmaya devam edilir Harca küp şeklinde doğranmış 1 adet patatesler de eklenerek birkaç kez harmanlanır ve ardından 2 adet doğranmış domates eklenir Ortalama 1 dakika sonra 250 gram pastırma, büyük parçalara bölünerek harca karıştırılır Suyu süzülen kuru bakla yüksek ocak ateşteki tenceremize ilave edilir ve karıştırılır 1 demet dereotu iyice temizlendikten sonra küçük parçalara bölünür ve yüksek ocak ateşteki tenceremiz orta ocak ateşine alınarak dereotu harca karıştırılır 1 avuç reyhan ile 2 su bardağı yarma düğüsü eklenerek üzerini 1,5 parmak geçecek şekilde kaynamış su ilave edilerek pişmeye bırakılır Pilavımız biraz lapa olması gerektiğinden fazla su ilave edilebilir Kaynayan pilavımız suyunu çekmeden 1 yemek kaşığı domates salçası ile 2 çay kaşığı tuz eklenerek suyunu çekip demlenmesi için beklenir ve ocağın altı kapatılır Düğü pilavının yapılış süresi ortalama 25-30 dakikadır 4-6 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.