![]() |
Düğü Pilavı - Tokat
Düğü Pilavı - Tokat
Malzemeler: 2 Su bardağı yarma düğüsü 250 gram pastırma 1 kase kuru bakla 1 adet kuru soğan 2 adet yeşilbiber 2 adet domates 1 adet patates 3 kaşık tereyağı 1 demet dereotu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 avuç kurutulmuş reyhan Sıcak su Tuz Yapılışı: 1 kase kuru bakla, bir gece önceden suya bırakılır. 1 gündür suda bekletilen baklaların suyu süzülüp temiz su konarak orta boy tencerede yüksek ocak ateşte yumuşayana kadar kaynatılır. Bir kâseye 1 adet büyük boy kuru soğan temizlenerek küp küp doğranır. 2 adet yeşilbiber ve 2 adet domates yıkanarak biberler ince ince doğranır. Domatesler kabukları soyulmadan küçük küpler halinde doğranır. 1 adet patates önce temizlenir ardından soyulup küpler halinde doğranır. Orta boy teflon tencerede (çelik tencere de olabilir) 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Ardından doğranmış soğanlar eklenerek kızan yağ ile birilikte kavrulur. Hemen ardından 2 adet doğranmış yeşilbiberler de eklenerek harmanlanmaya devam edilir. Harca küp şeklinde doğranmış 1 adet patatesler de eklenerek birkaç kez harmanlanır ve ardından 2 adet doğranmış domates eklenir. Ortalama 1 dakika sonra 250 gram pastırma, büyük parçalara bölünerek harca karıştırılır. Suyu süzülen kuru bakla yüksek ocak ateşteki tenceremize ilave edilir ve karıştırılır. 1 demet dereotu iyice temizlendikten sonra küçük parçalara bölünür ve yüksek ocak ateşteki tenceremiz orta ocak ateşine alınarak dereotu harca karıştırılır. 1 avuç reyhan ile 2 su bardağı yarma düğüsü eklenerek üzerini 1,5 parmak geçecek şekilde kaynamış su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pilavımız biraz lapa olması gerektiğinden fazla su ilave edilebilir. Kaynayan pilavımız suyunu çekmeden 1 yemek kaşığı domates salçası ile 2 çay kaşığı tuz eklenerek suyunu çekip demlenmesi için beklenir ve ocağın altı kapatılır. Düğü pilavının yapılış süresi ortalama 25-30 dakikadır. 4-6 kişilik servis edilebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.