İspanaklı Fırın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Fırın Makarna![]() İspanakli firin makarna Malzemeler: • 500gr veronelli firin makarna • 750gr ispanak temizlenmis ve dogranmis • 5 yumurta • 1 corba kasigi tereyag • 2corba kasigi un • 1,5su bardagi sut • 500gr kasar peyniri rendelenmis • 1/2caykasigi tuz • 1 cay kasigi karabiber Yapilisi: 1 un tereyagi kavrulur icine sut,ve yumurta aki eklenir![]() 2 muhallebi kivamina gelince tuz,karabiber ,kasar rendesi(300gr )eklenir İspanak sosla karistirilir3 Veronelli firin makarna kirmadan pisirme onerisine uygun olarak haslanip,suzuldukten sonra malzemenin bulundugu kaba bosaltilir![]() 4 Karisim firin kabina alinir,uzerine yumurtanin kalan sarilari surulur,kalan kasar rendesi(200gr ) serpistirilip firina surulur![]() 5 200°Cde 20-25 daakikafirinda tutulduktan sonraustu kizarinca firindan cikartilir![]() 6 Dilimleyerek servis yapilir![]() AFİYET OLSUN ![]() Makarna pisirme onerisi: Tencereye 5 litre suyu koyup kaynatiniz kaynayan suya 1 yemek kasigi tuz ilave ediniz 1 paket veronelli makarnayi tenceye bosaltiniz Bir sura karistiriniz İstediginiz dirilige gelinceye kadar7-9 dakika pisiriniz Hemen bir bardak soguk su ilave ederek suzup servir yapiniz |
|
|
|