![]() |
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifi - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Yapılışı - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri Bulgur pilâvı: 1/2 kg bulgur 6 çorba kaşığı sadeyağ 2 bardak etsuyu veya su 1 çorba kaşığı tuz Eti: 4 çorba kaşığı margarin 3 soğan (büyük) 2 domates (büyük) 2 bardak su 750 gr koyun eti 2 kahve kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Bir tencereye ölçülere göre margarin ile küçük doğranmış soğanlar konularak kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Etler, tamamen suyunu çekince yeniden üzerine ılık et suyu dökülerek ateşten indirilip bir tarafa bırakılır ![]() ![]() İyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|