ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187863)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:04 AM

Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 1
 
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifi - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Yapılışı - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri

Bulgur pilâvı:

1/2 kg bulgur

6 çorba kaşığı sadeyağ

2 bardak etsuyu veya su

1 çorba kaşığı tuz

Eti:

4 çorba kaşığı margarin

3 soğan (büyük)

2 domates (büyük)

2 bardak su

750 gr koyun eti

2 kahve kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz


Bir tencereye ölçülere göre margarin ile küçük doğranmış soğanlar konularak kavrulur. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış koyun eti buna katılarak kapağı kapatılır ve et, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra tuz, karabiber, kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası) ve sıcak su ilâve edilerek iki saat pişirilir. Tencerenin kapağı açılarak karıştırmak suretiyle yemeğin suyu çektirilir.


Etler, tamamen suyunu çekince yeniden üzerine ılık et suyu dökülerek ateşten indirilip bir tarafa bırakılır. Başka bir tencere alınarak buna sadeyağ konulur, biraz kızdırılarak içersine ayıklanmış, 2 - 3 su yıkanmış ve süzülmüş bulgur konularak kuvvetli ateşte 10 dakika kavrulur ve buna tuz ile et tenceresi olduğu gibi boca edilir.


İyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra tencerenin kapağı açılarak ateşten indirilir, üzerine bir peçete örtülüp yeniden kapağı kapatılarak yarım saat demlendirildikten sonra iyice karıştırılar ve servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.