Bezelyeli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli PilavBezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı Gereçler: 2 bardak pirinç 3 kaşık tereyağı 3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye Tuz Yapılışı: 1 Pirinci ayıklayıp yıkayın Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın Yeterince tuz koyun Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin![]() 2 Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın
|
|
|
|