Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, pilav

Bezelyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Pilav



Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı


Gereçler:

2 bardak pirinç

3 kaşık tereyağı

3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye

Tuz

Yapılışı:

1 Pirinci ayıklayıp yıkayın Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın Yeterince tuz koyun Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin


2 Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.