ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bezelyeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187847)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:07 AM

Bezelyeli Pilav
 
Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı


Gereçler:

2 bardak pirinç

3 kaşık tereyağı

3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye

Tuz

Yapılışı:

1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.


2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.