![]() |
Bezelyeli Pilav
Bezelyeli Pilav Tarifi - Bezelyeli Pilav Yapılışı
Gereçler: 2 bardak pirinç 3 kaşık tereyağı 3 bardak et suyu 1 bardak iç bezelye Tuz Yapılışı: 1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çektirin. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin. 2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.