Alatlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alatlı Pilav![]() Malzemeler : Yarım kilogram koyun eti Yarım kilogram bulgur 1 adet soğan Tereyağı 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı besni üzüm Tane karabiber Karanfil Alatlı Pilav yemeğinin hazırlanışı: Alatlı pilav baharatlı pilav demektir Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın |
|
|
|