![]() |
Afganistan Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afganistan Pilavıkabil pilavı - kabil pilavı nasıl yapılır - üzümlü pilavMalzemeler: 1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti 2 adet kuru soğan 200 gram margarin 3 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı kuru üzüm 3 adet havuç Yeterince tuz, karabiber Kızartmak için; Sıvıyağ Tarifi: İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() Eti ilave edip et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim ![]() Et yağına binince 5 su bardağı su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim ![]() Bu arada havuçları yarım parmak uzunluğunda kesip kalınsa 4'e, inceyse 2'ye bölerek sıvıyağda kızartalım ![]() Üzümleri de yıkayıp, süzdükten sonra kızgın yağa sokup çıkaralım ![]() Ayıklayıp yıkayıp tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, kaynayan ete ilave edelim ![]() Yeterince tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte pilavı pişirelim ![]() Suyunu çekmesine 1-2 dakika kala üzerine havuçları ye üzümleri serpiştirip, ağzını kapatalım ![]() Suyunu iyice çekince ocaktan indirip, 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım ![]() Oktay usta alıntı |
![]() |
![]() |
|