ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Afganistan Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187791)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Afganistan Pilavı
 
kabil pilavı - kabil pilavı nasıl yapılır - üzümlü pilavMalzemeler:


1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti

2 adet kuru soğan

200 gram margarin

3 su bardağı pirinç

1/2 su bardağı kuru üzüm

3 adet havuç

Yeterince tuz, karabiber

Kızartmak için;

Sıvıyağ


Tarifi:


İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Eti ilave edip et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.

Et yağına binince 5 su bardağı su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.

Bu arada havuçları yarım parmak uzunluğunda kesip kalınsa 4'e, inceyse 2'ye bölerek sıvıyağda kızartalım.

Üzümleri de yıkayıp, süzdükten sonra kızgın yağa sokup çıkaralım.

Ayıklayıp yıkayıp tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, kaynayan ete ilave edelim.

Yeterince tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte pilavı pişirelim.

Suyunu çekmesine 1-2 dakika kala üzerine havuçları ye üzümleri serpiştirip, ağzını kapatalım.

Suyunu iyice çekince ocaktan indirip, 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.




Oktay usta


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.