![]() |
Afganistan Pilavı
kabil pilavı - kabil pilavı nasıl yapılır - üzümlü pilavMalzemeler:
1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti 2 adet kuru soğan 200 gram margarin 3 su bardağı pirinç 1/2 su bardağı kuru üzüm 3 adet havuç Yeterince tuz, karabiber Kızartmak için; Sıvıyağ Tarifi: İnce ince kıydığımız kuru soğanı, margarin yağında yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eti ilave edip et suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim. Et yağına binince 5 su bardağı su ilave edip et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Bu arada havuçları yarım parmak uzunluğunda kesip kalınsa 4'e, inceyse 2'ye bölerek sıvıyağda kızartalım. Üzümleri de yıkayıp, süzdükten sonra kızgın yağa sokup çıkaralım. Ayıklayıp yıkayıp tuzlu ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzüp, kaynayan ete ilave edelim. Yeterince tuz, karabiber ilave edip kısık ateşte pilavı pişirelim. Suyunu çekmesine 1-2 dakika kala üzerine havuçları ye üzümleri serpiştirip, ağzını kapatalım. Suyunu iyice çekince ocaktan indirip, 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım. Oktay usta alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.