Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
duvaklı, pilav, tavuklu

Tavuklu Duvaklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Duvaklı Pilav



Tavuklu Duvaklı Pilav Tarifi - Tavuklu Duvaklı Pilav Yapılışı - Tavuklu Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Duvaklı Pilav

Malzemeler :


2 Yufka

1 Tavuk Gögsü

3 Su B Pirinç

1 Kuru Soğan

2 Çorba K Dolmalık Fıstık

2 Çorba K Kuş Üzümü

Sıvıyağ

Tuz,Tavuk Suyu


Hazırlanışı :


Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz


Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz İyice kavurduktan sonra tavuk suyu ve normal suyu ekliyoruz Tuzunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz


Piştikten sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.