ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Tavuklu Duvaklı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187755)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Tavuklu Duvaklı Pilav
 
Tavuklu Duvaklı Pilav Tarifi - Tavuklu Duvaklı Pilav Yapılışı - Tavuklu Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Duvaklı Pilav

Malzemeler :


2 Yufka

1 Tavuk Gögsü

3 Su B. Pirinç

1 Kuru Soğan

2 Çorba K. Dolmalık Fıstık

2 Çorba K. Kuş Üzümü

Sıvıyağ

Tuz,Tavuk Suyu


Hazırlanışı :


Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz. Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz. Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz.


Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz. İyice kavurduktan sonra tavuk suyu ve normal suyu ekliyoruz. Tuzunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.


Piştikten sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz. Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.