Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, etli, pilavı

Etli Çin Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Çin Pilavı



etli pilav - Çin usulü pilav - Çin pilavı - etli pilav yapılışı - etli pilav tarifi



Malzemeler:


1 su bardağı pirinç

Yarım kg yağsız dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 adet iri havuç

1 adet patates

3 çorba kaşığı sıvı yağ

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz


Yapımı:


Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır


Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur Soğan ince doğranır, sıvı yağda pembeleştirilir


Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar pişirilir


Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır 5 dakika sonra ateşten alınır Yarım saat sonra servise sunulur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.