![]() |
Etli Çin Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Çin Pilavıetli pilav - Çin usulü pilav - Çin pilavı - etli pilav yapılışı - etli pilav tarifi Malzemeler: 1 su bardağı pirinç Yarım kg yağsız dana kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 adet iri havuç 1 adet patates 3 çorba kaşığı sıvı yağ 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır ![]() Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur ![]() ![]() Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar pişirilir ![]() Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|