ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli Çin Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187741)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Etli Çin Pilavı
 
etli pilav - Çin usulü pilav - Çin pilavı - etli pilav yapılışı - etli pilav tarifi



Malzemeler:


1 su bardağı pirinç

Yarım kg yağsız dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 adet iri havuç

1 adet patates

3 çorba kaşığı sıvı yağ

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz


Yapımı:


Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır.


Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur. Soğan ince doğranır, sıvı yağda pembeleştirilir.


Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, 20 dakika kadar pişirilir.


Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır. 5 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat sonra servise sunulur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.