Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, pilav

Baklalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Pilav



Baklalı Pilav tarifi - Baklalı Pilav yapilisi

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

2 su bardağı taze iç bakla

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin;, iç baklayı ise kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün Baklaların zarlarını soyun Tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun Süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin Tuzunu ayarlayın Baklaları ve kıyılmış dereotunu tencereye katarak ateşten alın 15 dakika dinlendirip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.