ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Baklalı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187730)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Baklalı Pilav
 
Baklalı Pilav tarifi - Baklalı Pilav yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

2 su bardağı pirinç

2 su bardağı taze iç bakla

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin;, iç baklayı ise kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin, pirinci kavurun. Süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Baklaları ve kıyılmış dereotunu tencereye katarak ateşten alın. 15 dakika dinlendirip servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.