![]() |
Şebit Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şebit Pilavkaraman yemekleri - yöresel yemekler MALZEMELER Et (Koyun, Hindi, Tavuk) 1 kg ![]() tereyağı 3 çorba kaşığı Domates salçası 3 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı yeşilbiber 5 adet domates 3 adet nohut 1 Su bardağı bulgur 3 Su bardağı Et suyu 4 Su bardağı YAPILIŞI: Pilav üzerine dökülecek etin (kebap) hazırlanışı: Bir tencereye iki çorba kaşığı salça tereyağı, önceden hazırlanmış haşlanmış et, kırmızı biber ve et suyu konularak 5 dakika kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|