ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Şebit Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187719)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Şebit Pilav
 
karaman yemekleri - yöresel yemekler



MALZEMELER

Et (Koyun, Hindi, Tavuk) 1 kg.

tereyağı 3 çorba kaşığı

Domates salçası 3 çorba kaşığı

kırmızıbiber 1 çay kaşığı

karabiber 1 çay kaşığı

tuz 2 çay kaşığı

yeşilbiber 5 adet

domates 3 adet

nohut 1 Su bardağı

bulgur 3 Su bardağı

Et suyu 4 Su bardağı

YAPILIŞI:

Pilav üzerine dökülecek etin (kebap) hazırlanışı: Bir tencereye iki çorba kaşığı salça tereyağı, önceden hazırlanmış haşlanmış et, kırmızı biber ve et suyu konularak 5 dakika kaynatılır. Pilav: Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı salça, 3 adet domates, 3 adet yeşil biber hazırlanıp 6 su bardağı et suyu konularak 15-20 dakika süre ile kısık ateşte pişirilir. Pişirilip ve 10 dakika dinlendirildikten sonra pilav tabaklara konularak önceden hazırlanan kebap (et) ve baharat üzerine dökülerek şebit ekmek (yufka) ile servis yapılır. Genellikle yufkaya sarılarak, yanında ayran ile yenilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.