![]() |
Erişte Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişte Nasıl YapılırErişte Makarna Nasıl Pişirilir - Erişte Makarnayı Pişirme Yöntemleri - Erişte Makarnayı Pişirme Hakkında Erişte iki yöntemle pişirilir: • Suya salarak haşlama • Suyunu çektirerek pişirme 1 ![]() Tencereye bolca su koyup kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Bol suda pişirilmesi, piştikten sonra suyunun dökülmesi ve soğuk sudan geçirilmesi halinde besin kaybı çok olur ![]() ![]() Ölçülü su tencereye konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar • Normalden biraz fazla tuzlu suda haşlanmalıdır ![]() • Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilirse hamurların birbirine yapışmamasını sağlar ![]() • Erişte kaynar suya salınmalı ve bir iki defa karıştılmalıdır ![]() • Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşi (ocak) kısılmalıdır ![]() • Eriştelerin pişme süresi incelik ve kalınlığına göre 15-20 dk değişir ![]() • Haşlama süresince tencerenin kapağı yarı aralık bırakılmalıdır ![]() ![]() • Haşlanan erişteyi ocaktan aldıktan sonra hemen üzerine 1-2 bardak soğuk su koyup 5-10 dk bekleterek kabarması sağlanmalıdır ![]() • Az suyla haşlama ve suyunun tamamen çektirme yani pilav gibi pişirme besin değeri bakımından önemlidir ![]() ![]() • Haşlanan erişte süzgeçten geçirip ve pişmenin durması ve eriştenin yapışmaması için soğuk sudan geçirilmelidir ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|