![]() |
Etli Süslü Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Süslü PilavEtli Süslü Pilav Tarifi - Etli Süslü Pilav Yapılışı - Etli Süslü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Süslü Pilav Malzeme Listesi: 3 Su B ![]() 1 Çorba K ![]() 1 Su B ![]() 1 Tutam Dereotu Yarım Kg ![]() Sıvıyağ Tuz Su Üzeri İçin: 300 Gr ![]() 1 Kase Mantar 2 Diş Sarımsak 1 Kırmızı Biber Sıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Hazırlanışı: Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup ocağın üzerine alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp pişen pilava katıyoruz ![]() ![]() ![]() Doğranmış sarımsağı ekliyoruz ![]() ![]() ![]() Sotelenen eti yağlanmış çember bir kalıbın tabanına koyup yayıyoruz ![]() ![]() ![]() Pilavın geri kalan kısmını havucun üzerine döküp bastırıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|