![]() |
Etli Süslü Pilav
Etli Süslü Pilav Tarifi - Etli Süslü Pilav Yapılışı - Etli Süslü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Süslü Pilav
Malzeme Listesi: 3 Su B. Pirinç 1 Çorba K. Tereyağı 1 Su B. Et Suyu 1 Tutam Dereotu Yarım Kg. Havuç Sıvıyağ Tuz Su Üzeri İçin: 300 Gr. Kuzu Eti 1 Kase Mantar 2 Diş Sarımsak 1 Kırmızı Biber Sıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Hazırlanışı: Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup ocağın üzerine alıyoruz. Yıkanmış pirinçleri döküp kavuruyoruz. Et suyu ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Havucu soyup rendeliyoruz. Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada havuçları soteliyoruz. Tuz ve karabiber katıyoruz. Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp pişen pilava katıyoruz. Üzeri için, kuzu etini küçük bir şekilde doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada etleri kavuruyoruz. Doğranmış sarımsağı ekliyoruz. Mantar ve kırmızı biberi doğrayıp et ile birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Sotelenen eti yağlanmış çember bir kalıbın tabanına koyup yayıyoruz. Üzerine dereotlu pilavın yarısını döküp bastırıyoruz. Sotelenmiş havucu pilavın üzerine döküp yayıyoruz. Pilavın geri kalan kısmını havucun üzerine döküp bastırıyoruz. Geniş bir tabağa kalıbı ters çevirip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.