Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, pilav, tavuk

Bademli Tavuk Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Tavuk Pilav



Bademli Tavuk Pilav Tarifi - Bademli Tavuk Pilav Yapılışı - Bademli Tavuk Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuk Pilav

Malzeme Listesi:


3 Su B Pirinç

1 Çay B Badem

1 Çay B Arpa Şehriye

2 Çorba K Tereyağı

Sıvıyağ

1 Tavuk Göğsü

Tavuk Suyu

Tuz

Pilav Yemekleri, Pilav Tarifleri


Hazırlanışı:


Tavuğu haşlayıp süzüyoruz Haşlanmış tavuğu tiftikliyoruz Suyunu ayırıyoruz Sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz Arpa şehriye ve bademi koyup kavuruyoruz


Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Tereyağını katıp karıştırıyoruz Pirinçlerde kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyunu döküyoruz


Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilav suyunu çektikten sonra üzerine tavuklarını koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.