![]() |
Bademli Tavuk Pilav
Bademli Tavuk Pilav Tarifi - Bademli Tavuk Pilav Yapılışı - Bademli Tavuk Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuk Pilav
Malzeme Listesi: 3 Su B. Pirinç 1 Çay B. Badem 1 Çay B. Arpa Şehriye 2 Çorba K. Tereyağı Sıvıyağ 1 Tavuk Göğsü Tavuk Suyu Tuz Pilav Yemekleri, Pilav Tarifleri Hazırlanışı: Tavuğu haşlayıp süzüyoruz. Haşlanmış tavuğu tiftikliyoruz. Suyunu ayırıyoruz. Sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Arpa şehriye ve bademi koyup kavuruyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını katıp karıştırıyoruz. Pirinçlerde kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyunu döküyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine tavuklarını koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.