ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bademli Tavuk Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187642)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Bademli Tavuk Pilav
 
Bademli Tavuk Pilav Tarifi - Bademli Tavuk Pilav Yapılışı - Bademli Tavuk Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuk Pilav

Malzeme Listesi:


3 Su B. Pirinç

1 Çay B. Badem

1 Çay B. Arpa Şehriye

2 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

1 Tavuk Göğsü

Tavuk Suyu

Tuz

Pilav Yemekleri, Pilav Tarifleri


Hazırlanışı:


Tavuğu haşlayıp süzüyoruz. Haşlanmış tavuğu tiftikliyoruz. Suyunu ayırıyoruz. Sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz. Arpa şehriye ve bademi koyup kavuruyoruz.


Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını katıp karıştırıyoruz. Pirinçlerde kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyunu döküyoruz.


Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra üzerine tavuklarını koyup servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.