Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, etli, kuzu, pilav

Baklalı Kuzu Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Kuzu Etli Pilav



Baklalı Kuzu Etli Pilav Tarifi - Baklalı Kuzu Etli Pilav Yapılışı - Baklalı Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Baklalı Kuzu Etli Pilav

Malzeme Listesi


3 Su Bardağı Pirinç

300 Gram Bakla

350 Gram Kuzu Eti

1 Soğan

2 Patates

2 Domates

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Sıvıyağ

Tuz

Su

Karabiber

Maydanoz



Hazırlanışı:


Tenceremize zeytinyağını döküyoruz Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip kavuruyoruz


Pilavı için: Tencereye sıvıyağı ve zeytinyağını döküyoruz İnce doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz Yıkanmış pirinçleri ve küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz


Kavrulduktan sonra üzerine haşladığımız baklaları döküp karıştırıyoruz Pilavımızı kaşıkla düzledikten sonra kavrulan etleri ve küp doğranan domatesleri de üstüne döküyoruz


Sıcak suyunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz Kapağı kapalı olacak şekilde önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.