Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kayısılı Saray PilavıTavuklu Kayısılı Saray Pilavı Tarifi - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Yapılışı - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Malzeme Listesi 3 Tavuk But 1 Kase Kayısı 1 Çay B Kuru Üzüm2 Çorba K Badem1 Çorba K Hardal1 Çorba K BalSıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Pilavı İçin: 3 Su B Pirinç2 Çorba K Tereyağı1 Su B Et SuyuTuz Su Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağ döküyoruz Bademleri ekleyip kavuruyoruz Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz![]() Tuz ve karabiber ekliyoruz Kuru kayısıları doğruyoruz Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz![]() Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz![]() Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz
|
|
|
|