![]() |
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Tarifi - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Yapılışı - Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Malzeme Listesi 3 Tavuk But 1 Kase Kayısı 1 Çay B. Kuru Üzüm 2 Çorba K. Badem 1 Çorba K. Hardal 1 Çorba K. Bal Sıvıyağ Tuz Değirmen Karabiber Pilavı İçin: 3 Su B. Pirinç 2 Çorba K. Tereyağı 1 Su B. Et Suyu Tuz Su Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağ döküyoruz. Bademleri ekleyip kavuruyoruz. Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz. Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kuru kayısıları doğruyoruz. Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz. Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz. Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz. Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz. Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz. Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz. Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz. Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.