Fesleğen Soslu Erişte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu ErişteFesleğen Soslu Erişte Tarifi - Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır - Fesleğen Soslu Erişte Malzemeleri Malzeme Listesi 500 Gram Erişte 500 Gram Mantar 4 Su Bardağı Su 1 Bağ Fesleğen (Taze) 350 Gram Krema 200 Gram Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya parmesan 1 Diş Sarımsak 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Karabiber Fesleğen Soslu Erişte Nasıl Yapılır? 1 Tencereye 4 su bardağı suyu koyup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edip kaynatın![]() 2 Kaynayan suya erişteyi atıp 15 dakika haşlayın Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu süzün![]() 3 Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyun İçerisine ince kıyılmış taze fesleğen ve mantarları ekleyip 5 dakika soteleyin![]() 4 Mantar ve fesleğen sotelendikten sonra içerisine rendelenmiş sarımsağı, kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın![]() 5 Erişteleri servis tabağına alıp, hazırladığınız fesleğenli sosu üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın![]() Not: Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|