But Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
But PilavıBut Pilavı Tarifi - But Pilavı Yapılışı - But Pilavı Nasıl Yapılır - Amasya Usulü But Pilavı Malzemeler: 1 ½ kg kuzu but 4 ½ su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı reyhan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: 1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır 4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir 3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir Kuzu but iri iri parçalara ayrılır Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir![]() |
|
|
|