ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   But Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187548)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

But Pilavı
 
But Pilavı Tarifi - But Pilavı Yapılışı - But Pilavı Nasıl Yapılır - Amasya Usulü But Pilavı

Malzemeler:

1 ½ kg kuzu but

4 ½ su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı reyhan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz


Yapılışı:

1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır. 4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır.Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir. 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır. Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur. Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir. Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir. Kuzu but iri iri parçalara ayrılır. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur. Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.