![]() |
But Pilavı
But Pilavı Tarifi - But Pilavı Yapılışı - But Pilavı Nasıl Yapılır - Amasya Usulü But Pilavı
Malzemeler: 1 ½ kg kuzu but 4 ½ su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı reyhan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: 1 buçuk kilo kuzu but üzerine çıkacak kadar suyla düdüklü tencerede haşlanır. 4 buçuk su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır.Pilavın pişeceği tencereye 2 yemek akşığı sıvıyağ konur 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. 2 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yemek kaşığı reyhan ufalanarak salçaya eklenir. 1 yemek kaşığı tereyağı da eklenip karıştırılır. Suyu süzülüp yıkanan pirinç de tencereye dökülüp baharatlı salçayla kavrulur. Haşlanan kuzu but ayrı bir kaba alınır ve et suyu pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar pilava eklenir. Suyunu çekip pişen pilav biraz dinlendirilir. Kuzu but iri iri parçalara ayrılır. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Etler bir tutam tuz, pulbiber ve karabiberle birlikte kavrulur. Pilav servis tabağına alınır,üzerine etler yerleştirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.