Otlu Sakızlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Sakızlı PilavOtlu Sakızlı Pilav Tarifi - Otlu Sakızlı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi Malzemeler: 500 gram basmati pirinci 150 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 750 gr etsuyu veya su 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz 1/4 demet ince kıyılmış dereotu 1/4 demet ince kıyılmış nane 4 adet taze soğan 1/4 demet hindibağ Yarım çay kaşığı toz zencefil 4 adet dövülmüş kakule 2 adet damla sakızı Yapılışı: Pirinci yıkayıp süzün Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edin 3-4 dakika kavurun İnce doğranmış otlar ve taze soğanları ekleyin 4 dakika karıştırarak pişirin Tuz, zencefil, damla sakızı ve kakuleyi ilave edin Kaynamış et suyu veya su katarak karıştırın Ocağın altını kısın ve kısık ateşte 5-6 dakika demlenmeye bırakın Kaşık yardımıyla karıştırıp sıcak olarak servis edin
|
|
|
|